Politik

Sohn bekræfter: Jeg skifter til S

Ole Sohn har valgt at melde sig ud af SF og ind hos Socialdemokraterne.

Det bekræfter Ole Sohn overfor TV 2.

Beslutningen kommer efter at SF i sidste uge valgte at forlade regeringssamarbejdet som følge af salget af Dong-aktier til den omdiskuterede investeringsbank Goldman Sachs. Det fik den interne uro i SF til at bryde ud i lys lue, og siden har både partiformanden, begge næstformænd, gruppeformanden samt den hidtidige politiske ordfører forladt deres poster.

Det kaotiske forløb betegnede Ole Sohn i sidste uge som ”noget af det mest pinlige og latterlige, jeg har været med til”.

Følger Astrid Krag

Ole Sohn søger nu optagelse i den Socialdemokratiske folketingsgruppe. Dermed følger han Astrid Krag, der – efter at det i sidste uge stod klart, at hun mistede sin post som sundhedsminister – valgte at skifte til Socialdemokraterne.

En lang række tidligere fremtrædende SF’ere har meldt sig ind i S siden Annette Vilhelmsen i slutningen af 2012 blev valgt som partiets formand i stedet for Astrid Krag. Det drejer sig blandt andet om Thor Möger Pedersen, Jesper Petersen, Mattias Tesfaye, Emilie Turunen og Gry Möger Poulsen.

Ole Sohn har siddet i Folketinget for SF siden 1998. Han blev udnævnt som erhvervs- og vækstminister efter valget i 2011. Han har også tidligere været formand for Danmarks Kommunistiske Parti.