Politik

Pia K. raser over ny minister

Statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) præsenterer officielt sit nye ministerhold mandag formiddag, efter at SF i torsdags trådte ud af regeringen.

Men ikke alle jubler over de nye ansigter. Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard, raser særligt over valget af Manu Sareen som social- og integrationsminister.

- Det er jeg meget overrasket over. Socialminister og integrationsminister, den radikale Manu Sareen. Jeg synes ikke, det harmonerer, for at sige det ligeud. Socialministerposten er en stor post, og så tilfalder den en radikal, som jo går ind for robotstøvsugere og ikke har særlig stor omsorg for ældre og svage. Samtidig så får han også integrationsministerposten, siger Pia Kjærsgaard og tilføjer:

- De Radikale vil jo gerne have en digitalisering i forhold til ældre mennesker. Men samtidig så vil de gerne give flere penge til indvandring. Og det synes jeg er skidt.

Udover Manu Sareen er Kirsten Brosbøl (S) udnævnt til at blive ny miljøminister. Sofie Carsten Nielsen (R) bliver ny uddannelsesminister. Marianne Jelved (R) er udnævnt til ny kirkeminister. Rasmus Helveg (R) bliver ny klima- og energiminister. Mogens Jensen (S) bliver ny handels- og udviklingsminister. Magnus Heunicke (S) bliver ny transportminister. Martin Lidegaard (R) er udnævnt til ny udenrigsminister. Nick Hækkerup (S) bliver ny sundhedsminister og Morten Østergaard (R) er ny skatteminister.

De nye ministre bliver præsenteret for Dronningen mandag.