Politik

Morten Østergaard er ny skatteminister

TV 2 erfarer, at Morten Østergaard (R) bliver ny skatteminister.

Morten Østergaard afløser Jonas Dahl, der sammen med resten af SF trådte ud af regeringen i torsdags.

Morten Østergaard er nuværende minister for forskning, innovation og videregående uddannelse, en post han har haft siden 3. oktober 2011.

- Det er ikke et område, han har ytret sig meget om, så på en måde er det et overraskende valg, og så alligevel ikke, siger politisk redaktør, Anders Langballe.

- Østergaard har jo været nummer to, siden regeringen blev dannet, og han har siddet med i finansudvalget, hvor de store økonomiske tegninger bliver formet, så han er helt sikker kompetent til at varetage et så centralt ministerium.

Skatteministeren er en tung post, og Østergaard kommer til at sidde i regeringens økonomiudvalg sammen med Finansminister Bjarne Corydon, Indenrigs- og Økonomiminister Margrete Vestager samt Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen.

Der har de seneste dage været rygter om, at Morten Østergaard kunne blive den nye udenrigsminister efter Holger K. Nielsen.

- Men dette maner jo altså disse rygter ned. Og hvem skal så være det? Ja, mit bedste bud er, at det bliver en Radikal, og jeg tror, det bliver Martin Lidegaard, vurderer Langballe.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og den radikale leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager har søndag holdt møde i statsministerboligen. Og selv om mødet sluttede søndag eftermiddag, er hele det nye ministerhold tilsyneladende ikke på plads.

Vestager skrev ved 16-tiden på Twitter, at der stadig var meget arbejde, der skulle gøres.

De afgående ministre, Morten Østergaard og de andre, nye ministre skal mandag formiddag aflægge dronningen et besøg, hvor hun formelt godkender både fratrædelserne og tiltrædelserne.