Politik

SF's kandidater: Vi bliver og kæmper!

Balladen i SF får ikke partiets folketingskandidater til at droppe deres opstilling. Tv2.dk har i dag kontaktet alle de SF-kandidater, der ikke allerede sidder i Folketinget. Og linjen er helt klar: De bliver og kæmper, selvom en række af partiets profiler allerede er skiftet til Socialdemokraterne og De Radikale.

35 af de 64 kandidater har svaret på, om den nuværende krise i SF får dem til at undlade at stille op for partiet ved næste valg.

Af de 35 svarer 28 nej til spørgsmålet. De vil gerne stille op igen. En enkelt har ingen kommentarer. En er usikker. Og fem har meldt sig ud af partiet siden sidste valg, men ikke i forbindelse med den aktuelle uro i SF.

- Den nuværende krise kan være med til at få SF på rette spor igen, nemlig som et solidt venstrefløjsparti. Træffer vi de rigtige valg i SF de næste par måneder, så øger det bestemt lysten til atgå ud og kæmpe for SF som folketingskandidat, siger Iben Kromann Madsen, Odense Syd-kredsen, til tv2.dk.

- Jeg bliver, fordi jeg er socialist, siger Michael Holm fra Viborg Øst-kredsen.

- Jeg synes stadig, at SF er det bedste rød-grønne parti i Danmark, siger Melanie Simick, Mariagerfjord-kredsen.

- SF skal bygges op igen. Det arbejde deltager jeg aktivt i, siger Morten Nymann, Lyngby-kredsen.

- Jeg ser frem til igen at stille op for SF, siger René Hilstrøm, Randers Sydkredsen.

- Jeg kender ikke den kommende formand og vedkommendes projekt, og kan derfor ikke vurdere, hvor jeg bedst kan bidrage, siger Poul Overlund-Sørensen, Aakirkeby-kredsen.

Lasse Hjort Oetzmann, Københavns Storkreds, og Bjarne Rubow, Hvidovre-kredsen, har begge inden for det seneste år droppet deres kandidatur og i stedet meldt sig ind hos Socialdemokraterne.