Politik

Skuffet SF'er om Dong-aftale: Vi tabte slaget

Trine Pertou Mach er lodret uenig i SF's politik omkring salget af Dong-aktier til Goldman Sachs.

SF's folketingsmedlem Trine Pertou Mach er dybt skuffet over, at partiets landsledelse onsdag aften valgte at stemme ja til den stærkt kritiserede Dong-aftale.

Hun skriver på sin Facebook-profil, at hun sammen med sine kolleger har "tabt slaget i SF's landsledelse om, hvor vi skal stille os i Dong-sagen".

- Med et lille flertal besluttede landsledelsen, at SF skal stemme for salget. Jeg er lodret uenig - både politisk, økonomisk og strategisk, og jeg havde ønsket, vi satte foden ned, lyder det fra Trine Pertou Mach.

- Tak til alle jer derude, der har råbt op, kæmpet og demonstreret. Ville ønske, vi kunne have honoreret det, tilføjer SF'eren, som i begyndelsen af året overtog Villy Søvndals plads i Folketingssalen.

Flere SF'ere er gået fra deres poster i protest mod partiets linje i Dong-sagen. Det drejer sig om SF's næstformand, Peter Westermann, politisk ordfører Lisbeth Bech Poulsen og fungerende gruppeformand Karina Lorentzen Dehnhardt.

SF holder torsdag gruppemøde klokken 9, og derefter er der afstemning i Folketingssalen klokken 10 om Dong-salget.

Det er Enhedslisten, som har krævet en afstemning ved at fremsætte et beslutningsforslag, der skal sætte salget af 19 procent af aktierne i Dong Energy til Goldman Sachs på pause.

Klokken 13 skal Folketingets Finansudvalg så vedtage aktstykket om salget.