Politik

Megafon: Corydons egne vælgere er massivt mod Dong-salg

Der er et massivt flertal i den danske befolkning imod salget af en del af Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Det viser en meningsmåling, som Megafon har lavet i dag for TV2.

Meningsmålingen viser samtidigt, at hvis en del af Dong skal sælges – så vil danskere langt foretrække at sælge til danske pensionskasser frem for den amerikanske storbank.

68 procent af alle danskere er imod, at Goldman Sachs og to danske pensionsselskaber – ATP og PFA pension – får lov til at købe 19 procent af det statslige danske energiselskab.

Modstanden er lige så massiv i finansminister Bjarne Corydons eget parti, socialdemokraterne. Her siger 67 procent af partiets vælgere, at de er imod salget – mens kun ti procent erklærer sig for et salg.

I de to andre regeringspartier er billedet det samme: Hos de radikale er 65 imod salget, og hos SF er 74 procent imod.

Heller ikke de to borgerlige partier, der støtter salget, har deres vælgere bag sig i denne sag.  Blandt både Venstres og Konservatives vælgere siger 62 procent, at de synes dårligt om ideen.

Størst modstand mod et salg er der blandt vælgere hos Enhedslisten (87 procent) og Dansk Folkeparti (84 procent).

Mindst modstand er der til gengæld hos Liberal Alliance, hvor 51 procent af vælgerne synes at et salg er en dårlig ide.

Sælg hellere til pensionskasserne

Hvis der skal sælges en del af Dong fra til private, så foretrækker et massivt flertal i befolkningen, at det bliver til danske pensionskasser i stedet for til Goldman Sachs.  Kun ti procent af befolkningen ønsker et salg til Goldman Sachs, mens 52 procent i givet fald ønsker et salg til de fire danske pensionskasser. Resten afviser et salg under nogen omstændigheder eller svarer ”ved ikke”.

Igen er et stort flertal af regeringspartiernes vælgere uenige med Bjarne Corydon. Blandt de socialdemokratiske vælgere ønsker otte procent at sælge til den amerikanske bank, mens 55 procent ønsker at sælge til pensionskasserne.  Tallene er nogenlunde de samme for de to andre regeringspartier De Radikale (syv procent mod 52 procent) og SF (fem procent mod 57 procent).

Heller ikke de store borgerlige partier, der går ind for et salg til Goldman Sachs, har deres vælgere bag sig. Hos Venstre ønsker 16 procent at sælge til den amerikanske bank, mens 49 procent ønsker at sælge til pensionskasserne. Hos Konservative siger 20 procent Goldman Sachs, mens 53 procent siger pensionskasserne.

På hjemmesiden skivunder.net samler modstandere af  et salg af dele af Dong til Goldman Sachs underskrifter. Mandag aften havde mere end 160.000 mennesker skrevet under.