Thulesen Dahl og Corydon i heftig DONG-debat

Finansminister Bjarne Corydon og formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl har trukket linjerne hårdt op i debatten om salget af DONG-aktie

Finansminister Bjarne Corydon og formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl har trukket linjerne hårdt op i debatten om salget af DONG-aktier til den amerikanske investeringsbank, Goldman Sachs.

Finansministeren har i dag afvist at tage et nyt tilbud fra fire danske pensionskasser seriøst og vil i stedet holde fast i den aftale med Goldman Sachs, der torsdag forventes stemt igennem i Folketinget.

Men Thulesen Dahl mener, at finansministeren bør tage sig tid til at mødes med pensionskasserne, der tæller Lærernes Pension, PKA, PBU og PenSam Holding.

- Jeg er godt nok forbavset over, hvordan Bjarne Corydon taler ned til den danske befolkning i aften. Vi kan sagtens tage et langt skænderi om, hvad der er sket de sidste 10 år. Men sagen er, at der i løbet af den sidste uge er kommet frem, at Goldman Sachs investerer sine penge i Danmark via skattely-lande. Og det har du ikke redegjort for overfor finansordførerne, siger DF-formanden.

- Og nu kommer der et nyt tilbud på bordet, der betyder, at en aftale med de bekymringer som rigtig mange med berettigelse har haft, kan matches af en anden aftale, der er mindst lige så god. Men du slår bare den udstrakte hånd væk, og det tror jeg, der er rigtig mange, der er meget triste over, siger Thulesen Dahl.

Finansministeren mener derimod, at Thulesen Dahl pisker unødig frygt ind i danskerne:

- Du fortæller folk noget forkert, nemlig at vi mister den bestemmende indflydelse på DONG. Vi har stadig over 50 procent af aktierne, og vi har stadig en aftale om, at vi holder styr på den vitale energiinfrastruktur i Danmark.

I Corydons optik er det vigtigt, at et salg af DONG-aktierne sker hurtigt for ikke at svække energiselskabets værdi overfor investorer.

- Vi står i en situation, hvor Danmarks fjerde største virksomhed har haft meget store problemer. Men som med disse investeringer nu kan begynde at investere offensivt grønt og i arbejdspladser. Og man kan ikke tillade, at der går politik i det. Det med at vente vil bare ramme selskabet, og det vil koste arbejdspladser og koste skatteyderne penge, siger Corydon.

Han mener derfor, det er at spille politisk hasard at vente med at indgå en aftale om salget af energiselskabet.

Se hele debatten mellem Corydon og Thulesen Dahl i playeren øverst i artiklen.