Krohn: Corydon vil damptromle Dong-aftale igennem

Der skal et mindre jordskælv til, før salget af DONG-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs ryger i vasken. Det vurderer TV 2’s fi

Der skal et mindre jordskælv til, før salget af DONG-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs ryger i vasken.

Det vurderer TV 2’s finansredaktør, Ole Krohn, efter finansminister Bjarne Corydon i dag afviser et bud i 11. time fra Fagforeningernes pensionskasser.

- Når jeg har talt med kilder her i eftermiddag, så er den store irritation i Finansministeriet, at de (pensionskasserne, red.) slet ikke er konkrete i det, de kommer med. De siger bare, ’Vi kan da nok godt matche sådan et tilbud’. Men der undervurderer man processen bag at skrive en check på 11 milliarder. Det er ikke en beregning, man bare sidder og laver i løbet af en eftermiddag, siger Ole Krohn.

Finansministeriet har gennem de seneste måneder vurderet 30 forskellige tilbud på DONG, og valget er altså faldet på Goldman Sachs. Og i en pressemeddelelse slår finansministeren da også fast, at han ikke finder tilbuddet fra Fagforeningernes pensionskasser seriøst, fordi det kommer så sent i processen.

- Uanset hvordan man læser den pressemeddelelse, så er Corydon ude at give de fire pensionsselskaber en kurv. Der bliver ikke tale om nogen forhandlinger med dem. Tilbuddet til Goldman Sachs ligger fast, og det bliver stemt igennem i Folketinget på torsdag - med mindre der sker et jordskælv, som jeg ikke kan stå og forudse her, vurderer Krohn.

Forhandlingerne med Goldman Sachs har fået sindene i kog blandt mange danskere.

På hjemmesiden skrivunder.net har flere end 70.000 skrevet under på, at de ikke mener, at regeringen skal sælge 19 pct. af DONGs aktier til den amerikanske investeringsbank. Og politisk har både Enhedslisten og et medlem af SFs folketingsgruppe nu været ude og opfordre til en time out i forhandlinger.

Alligevel får det ikke den store betydning, mener Ole Krohn:

- Kigger vi på de opfordringer, der er kommet igennem dagen, så er det fra folk, der i forvejen er modstandere af aftalen. Vi har ikke set noget afgørende ryk i Socialdemokratiet og SF imod, at den her aftale kunne vælte. Når du har Helle Thorning og Corydon, der står sammen om den her aftale, så tror jeg ikke på, at man springer fra den.

Salget af DONG kan heller ikke vente i al evighed. Energiselskabet har hårdt brug for nye investorer efter en periode med nedskrivninger; blandt andet på nogle gasaktiviteter, der gik dårligt.

- Og den usikkerhed tør Corydon ikke at løbe, så han vil køre som en damptromle i den kommende uge for at få den aftale hevet i hus.