Fire pensionskasser vil byde på Dong

Danske pensionskasser har meldt sig på banen som købere af en femtedel af Dong for at holde Goldman Sachs ude. Fire pensionskasser står på spring til

Danske pensionskasser har meldt sig på banen som købere af en femtedel af Dong for at holde Goldman Sachs ude.

Fire pensionskasser står på spring til at investere i Dong Energy.

De vil gerne have mulighed for at se på det tilbud, som Goldman Sachs har sagt ja til i forbindelse med at investere otte milliarder kroner i Dong og derved få 19 procent af aktierne i det statslige energiselskab.

Pensionskasserne er:

* Lærernes Pension - tager sig af pensionsordninger for omkring 130.000 lærere og forvalter en formue på over 50 milliarder kroner.

* PKA - administrerer og udvikler arbejdsmarkedspensioner for fem pensionskasser med over en kvart million medlemmer. Pensionskassen forvalter en formue på næsten 200 milliarder kroner.

* PBU - Pensionskassen for Børne- og Ungdomspædagoger - pensionskasse for mere end 110.000 pædagoger. Formuen er på omkring 44 milliarder kroner.

* PenSam Holding- er moderselskab for pensionskasserne PenSam og PenLiv, der har omkring 430.000 medlemmer blandt andet FOAs medlemmer. Samlet forvaltes en formue på over 100 milliarder kroner.

Kilder: Lærernes Pension, PKA, PBU og PenSam.