Corydon afviser pensionskasser: Useriøst

16x9

Fire danske pensionsselskaber åbner lørdag for at sætte penge i Dong Energy for at bevare selskabet på danske hænder. Et foreslag, der bakkes op af m

Fire danske pensionsselskaber åbner lørdag for at sætte penge i Dong Energy for at bevare selskabet på danske hænder.

Et foreslag, der bakkes op af mere end 63.000 danskere, der har skrevet under på et "Nej tak til statens salg af Dong til Goldman Sachs"

Men det får ikke finansminister Bjarne Corydon (S) til at ryste på hånden i forhold til aftalen med den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, som efter planen skal godkendes i næste uge.

Bjarne Corydon slår i en skriftlig udtalelse fast, at han ikke har modtaget nogen "seriøs henvendelse" fra de fagforeningsledere, som repræsenterer pensionskasserne.

- Vi har ikke fået en seriøs henvendelse fra de fire fagforeningsledere, og derfor forekommer det mærkeligt, at de præsenterer deres forslag så sent i processen, og vælger at gøre det via medierne, siger han.

Finansministeren påpeger, at det gennem snart et år har stået klart, at Dong Energy skal have tilført kapital, hvis ikke de skal skære ned og opgive deres strategi om at satse stærkt på havvind og grønne arbejdspladser.

- Det ville være at spille hasard med DONG Energy og den værdi, selskabet har for det danske samfund, hvis der ikke nu skabes sikkerhed for, at selskabet får tilført den kapital, der er nødvendig.

- Processen har været meget struktureret og alle har haft mulighed for at deltage undervejs, herunder de pensionsselskaber, der i dag er gået i medierne. Vi har vurderet de forskellige bud undervejs i processen, og naturligvis valgt at gå videre med den bedste løsning, siger Corydon.

Du kan læse hele Bjarne Corydons meddelelse her.