Dong Energy: Goldman Sachs kom med det bedste bud

Finansminister Bjarne Corydon (S) fĂĄr nu opbakning fra Dong Energy i den politiske kamp om salget af en stor aktiepost i selskabet.

Topchefen i DONG Energy, Henrik Poulsen, bekræfter overfor TV 2 Finans, at Goldman Sachs sammen med ATP og PFA Pension kom med det bedste bud. Han siger samtidigt, at Dong Energy har stærkt brug for denne kapitaltilførsel:

- Det er godt for Dong Energy, fordi vi har brug for at få tilført kapital for at kunne videreføre vores vækststrategi. Et ønske om at tage privat kapital ind og dele risikoen med private investorer. Det bedste bud samlet set er den aftale der foreligger med Goldman Sachs, ATP og PFA, siger Henrik Poulsen.

Han afviser påstande om, at værdien af Dong Energy er blevet sat for lavt, og at Goldman Sachs og de andre private investorer dermed har fået deres ejerandele for billigt:

- Olie- og gasaktiviteterne har en betydelig risiko og det gør, at værdiansættelsen på 31,5 milliarder kroner er den rigtige. Værdisætningen er fastsat efter konsultation med eksterne rådgivere i Nordea og Danske Bank, siger Henrik Poulsen.

Goldman Sachs får også opbakning fra en af af køberne, PFA Pension:

- Den proces, der har været frem mod købstilbuddet til den danske stat fra Goldman Sachs, ATP og PFA har, set fra vores side, været både fair og professionel, siger PFA's topchef Henrik Heideby.

PFA Pension investerer 800 millioner kroner, mens den tredje investor, ATP, investerer 2,2 milliarder kroner.