Folketingsmedlem i protest: Nu siger jeg kun neger

16x9
Esben Lunde Larsen Foto: Scanpix

Det skal være slut med at være sort.

Det skal være slut med at være sort. Sådan lyder det fra folketingsmedlem fra Venstre, Esben Lunde Larsen i en korrespondance med Jyllands-Posten.

Han kalder beslutningen for en selvbestaltet protest mod politisk korrekthed.

- Jeg er imod, at vi som danskere skal påduttes politisk korrekt tale af smagsdommere. Sagen med Haribo i Sverige illustrerer noget af det overdrevne i den politiske korrekthed - det tager helt overhånd. Det vil jeg gerne advare imod herhjemme, udtaler Esben Lunde Larsen til Jyllands- Posten.

Haribo har besluttet, at fjerne maskelakridser fra deres Skipper Mix efter flere klager fra forbrugere, der mener, at de er racistiske.

Sort og neger er det samme
- Min pointe er netop, at sort og neger dækker over det samme, og at vi skal lade være med at gøre det odiøst at omtale en person fra Afrika som enten sort eller neger, fordi ordet betyder det samme,

Over for Jyllands-Posten kan Esben Lunde Larsen ikke give noget klart svar på, om han nu vil kalde Barack Obama for neger.

Spurgt ind til, om folketingsmedlemmet ikke mener, at ordet neger er nedsættende, er svaret klart nej.

- Nej, det er jeg ikke enig i, fordi negre betyder sort. Hvis nogle skulle mene det, så må det jo stå for deres egen regning, men jeg er ikke enig, siger han til avisen.

Esben Lunde Larsen opholder i øjeblikket i Singapore, og det har på nuværende tidspunkt ikke været muligt for tv2.dk at få en kommentar fra politikeren.

Gruppeformand for Venstre, Kristian Jensen, forklarer over for tv2.dk, at udtalelsen står for egen regning. Læs artiklen her