Politik

Thorning: Kinnocks politikerambitioner får ikke betydning for mig

Danmarks statsministers mand, Steven Kinnock, vil forsøge at blive valgt til det britiske parlament. Helle Thorning-Schmidt indrømmer, at det er en usædvanlig situation, men afviser, at det vil få betydning for sit eget politiske fokus.

- Stephen er et politisk menneske, han har været medlem af Labour-partiet, siden han var 15 år. Han interesserer sig levende for politik – og det er jo også noget, vi diskutere herhjemme. Nu er han blevet optaget af at afsøge mulighederne for at opstille til det britiske parlament, men intet er jo sikkert, man skal først, ligesom i Danmark have en kreds, så nu afsøger han de muligheder, der kunne være, lød det fra statsministeren, da hun mødte pressen efter at have været i Folketingssalen tirsdag eftermiddag.

Hvad betyder det for din fremtid i dansk politik, hvis han ender med at blive valgt ind?

- Jeg kan ikke se, at det betyder noget som helst. Der er ikke noget, der vil være forandret – Stephen bor i London og kommer hertil, når det er muligt. Så jeg tror egentlig ikke på den måde, at det vil gøre en forskel, sagde Thorning.

- Jeg indrømmer, at det er usædvanligt. Men vi har på mange måder levet et usædvanligt liv på mange måder, men får det altid til at fungere. Og jeg er overbevist om, at vi vil få det til at virke. Så til alle jer, der er bekymret omkring vores privatliv: Lad være med at bekymre jer, vi finder ud af det, som vi plejer at gøre.

Thorning afviste desuden ikke, at hun vil hjælpe sin mand i en kommende valgkamp.

De kan hele interviewet med Helle Thorning-Schmidt øverst.