Pind kalder Holger K. i samråd om tale til Søvndal

Den nyudnævnte udenrigsminister Holger K. Nielsen bliver på sin første dag i jobbet kaldt i samråd af Venstre.

Den nyudnævnte udenrigsminister Holger K. Nielsen bliver på sin første dag i jobbet kaldt i samråd af Venstre. Det sker efter en bemærkning i hans tale til Villy Søvndal om, at han nu kan nyde det "cubanske paradis", som Holger K Nielsen formulerede det.

- Derfor har jeg købt en hængekøje og en cd Buena Vista Social Club. Og så kan du så tage til Cuba og høre cubansk musik. Hvis du ikke får tid til det, kan du så her i sommer hænge hængekøjen op mellem to træer, høre cd'en og drømme dig til de cubanske strande og det cubanske paradis, sagde Holger K. Nielsen i sin tale til Søvndal, da han i dag fik overdraget udenrigsministeriet.

Og det er referencen til "det cubanske paradis", der har fået oppositionen til at reagere. De Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti mener, det er at hylde en diktaturstat.

- Cuba er Latinamerikas svar på DDR. Man må spørge sig selv, om man skal til at kalde Kina for himmerrigets opholdssted eller have særlige ferieresorts i Nordkorea og betegne det som et politisk positivt sted, forklarer Søren Pind torsdag aften på TV 2 News.

Han tilføjer, at der ikke er noget galt i at være turist på Cuba, men at Danmarks nye udenrigsminister betegner det som et paradis, mener han er krænkende for systemkritikere, fattige i Cuba og ytringsfriheden.

- Det er kort og godt en dum udtalelse, siger Søren Pind.

Men i den sammenhæng, det bliver sagt, så kunne man godt mene, I går i små sko. Hvad siger du til det?

- Det må Holger K. Nielsen svare for, når han får lov til at forklare sig. Det er en fuldstændig ufølsom udtalelse overfor den politiske realitet, der er på Cuba. I dag har vi set en nytiltrådt dansk udenrigsminister tale pænt om et af de sidste stalinistiske diktaturer i verden. Det er forstemmende, siger Søren Pind.

- Jeg synes, det er ulækkert, lyder det fra Venstre-politikeren, som tilføjer, at han ønsker, at Holger K. Nielsen skal beklage sin udtalelse i samrådet.

Er samråd ikke til sager af en lidt større karakter? Er det ikke spild af politikernes tid og skatteborgernes penge?

- Er det danskvandene, der koster penge. Eller hvad forestiller du dig? Jeg mener, det er ret væsentligt at få afklaret, om der er et ordentligt demokratisyn hos landets nye udenrigsminister, som enten utroligt dumt har hyldet et af verdens sidste stalinistiske regimer eller i virkeligheden har nogle anakronistiske mærkelige revolutionsromantiske synspunkter, om et sted, som det ikke er rart for mennesker at bo, og som er i direkte modstrid med alt, hvad dansk politik bør stå for, svarer Søren Pind.

Holger K. Nielsens spindoktor har i en kommentar til TV 2 Nyhederne her til aften sagt, at Holger K. Nielsen mente "ferie-paradis" i sin tale til Villy Søvndal.