Politik

Lisbeth Bech Poulsen ny politisk ordfører i SF

Lisbeth Bech Poulsen bliver ny politisk ordfører i SF.

Det erfarer TV2.

Den 31-årige Bech Poulsen afløser Jonas Dahl, der skal være ny skatteminister.

Lisbeth Bech Poulsen kom i unåde, da hun i 2012 slog fast, at hun ikke havde tænkt sig at stemme for regeringens skatteaftale med De Konservative og Venstre.

Men efter et gruppemøde i SF meddelte en grådkvalt Bech Poulsen, at hun var kommet på andre tanker.

- Vi har fået vendt en masse af de ting, som har været svært for os som parti, og vi har fundet ud af, at vi vil hinanden. Og jeg har indset, at hvis jeg ikke stemmer for, så kan jeg ikke være SF'er, sagde Lisbeth Bech Poulsen dengang.

Lisbeth Bech Poulsen har været medlem af Folketinget siden 2011, valgt ind for SF. Hun er valgt i Nordjyllands storkreds.

Få det sidste nye om rokaden i regeringen i tv2.dks live-blog

Fakta om Lisbeth Bech Poulsen:

Parlamentarisk karriere

Finansordfører, skatteordfører og EU-ordfører. Medlem af Finansudvalget fra 2013, Børne- og Undervisningsudvalget, Europaudvalget, Udenrigsudvalget og Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse fra 2011. Medlem af OSCEs Parlamentariske Forsamling og Europarådets Parlamentariske Forsamling fra 2011.

Uddannelse og erhverv

MSc i udvikling og internationale forhold, Aalborg Universitet, fra 2006 til 2009. BSc i politik og administration, Aalborg Universitet, fra 2003 til 2006. Sproglig studentereksamen, Sønderborg Statsskole, fra 1998 til 2001.

Aktuelle ordførerskaber:

EU-ordfører Finansordfører Skatteordfører

kilde: ft.dk