Politik

Vilhelmsen erkender: Zornig fik særbehandling

Vilhelmsen  Scanpix

Socialminister Annette Vilhelmsen (SF) erkender nu, at Lisbeth Zornigs "Stemmer på kanten" har fået særbehandling om millionpulje.

"Stemmer på kanten har fået væsentlig mere vejledning end de øvrige ansøgere om støtte fra puljen, hvorfor jeg mener, det er rigtigt at sige, at Stemmer på kanten har fået særbehandling på baggrund af den forvirring,  som opstod på baggrund af min tilkendegivelse om støtte på 1 mio. kr. til Stemmer på kanten," skriver socialministeren i blandt andet i et svar til Folketinget.

Vilhelmsens nye indrømmelse er i direkte modstrid med, hvad socialministeren tidligere har hævdet - hun har således tidligere forsikret Folketinget om, at Huset Zornig - som "Stemmer på kanten" er en del af - har ansøgt om puljen på "fuldstændig lige vilkår" med de øvrige ansøgere.

'En million til dig'

Annette Vilhelmsen tilkendegav - for rullende kameraer - at "der er en million til dig" til Lisbeth Zornig, vel at mærke inden, at fristen for at søge puljemidlerne var udløbet. Og sågar inden, at Huset Zornig overhovedet havde søgt om pengene.

Klokken 12 i dag skal socialministeren i samråd om sagen. Venstres Jakob Engel-Schmidt kalder sagen "meget problematisk".

Du kan følge samrådet direkte her på tv2.dk.