Politik

Uffe Elbæk stifter nyt parti

Den tidligere radikale kulturminister Uffe Elbæk danner et nyt parti, som får navnet Alternativet, oplyser Elbæk i en pressemeddelelse.

Partiet bliver præsenteret onsdag på Christiansborg i forbindelse med et pressemøde klokken 10.

Det nye parti vil have et særligt fokus på bæredygtighed i alle politiske beslutninger, uanset om det er erhvervs-, uddannelses- eller kulturpolitik - med en "seriøs bæredygtig omstilling af Danmark" og "større livskvalitet for borgerne" som målet.

- Hvis vi ønsker, at vores børn og børnebørn skal have de samme chancer, som vi har haft, kan vi ikke blive ved med at vende det blinde øje til. Vi er som samfund ikke bare på vej hen til kanten, men på vej ud over den, når det gælder vores forbrug af jordens begrænsede ressourcer, siger den tidligere kulturminister Uffe Elbæk ifølge pressemeddelelsen.

På præsentationsmødet på Christiansborg vil det nye partis initiativgruppe – der tæller folk fra København og Aarhus - fremlægge de overordnede politiske tanker og værdier bag Alternativet. Samtidig vil Elbæk og hans nye partifæller gennemgå de planer, der skal udføres, før Alternativet er klar til at stå på stemmesedlen til næste valg.

- Foruden at Danmark skal være et endnu mere bæredygtigt land, vil vi i Alternativet også arbejde for, at vi bliver et langt, langt mere entreprenant land. Og det er ikke bare de unge der skal have vakt deres indre iværksætter. Det er os alle sammen, siger Uffe Elbæk.

Ifølge det nye partis Facebookside har tiltaget været undervejs nogle måneder - og helt konkret lover pressemeddelelsen, at Alternativet det næste halve år vil gennemføre en række politiske udviklingsseminarer og dialogmøder rundt om i landet. Møder, der skal holdes mellem NGO’er, virksomheder og borgere.

- Formålet er, at så mange som muligt får mulighed for at give deres bud på et alternativt Danmark, lyder det i pressemeddelelsen.