Politik

Regeringen vender EL ryggen: Finanslov med de blå

Efter forhandlinger hele eftermiddagen og aftenen er regeringen, Venstre og Konservative nået til enighed om næste års finanslov.

Det erfarer TV 2.

Dermed har regeringen for første gang lavet en finanslov uden sit parlamentariske grundlag, Enhedslisten.

For få dage siden var der ikke mange, der kunne forestille sig, at en finanslov med de borgerlige kunne blive til virkelighed i år. Siden slutningen af oktober har regeringen udelukkende forhandlet med sit parlamentariske grundlag, Enhedslisten. Men efter et par højspændte forhandlingsdage - hvor både Enhedslisten og regeringen nægtede at give sig - indbød regeringen pludselig de borgerlige tidligere i dag.

Ifølge TV 2's oplysninger indeholder aftalen blandt andet en fremrykning af forårets vækstplan. Derudover indeholder aftalen ikke det forhøjede fradrag fra faglige kontingenter, som ellers lå i det tilbud, som regeringen i går præsenterede for Enhedslisten.

Enhedslisten meddeler, at de vil holde et pressemøde i aften.

Mere følger…