Politik

Søvndal tager orlov: Hustru indlagt efter hjerteanfald

Villy Søvndal tager orlov, da hans kone, Heidi Perto, er blevet ramt af et hjerteanfald. Søvndal forventes tilbage på job i starten af januar.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelse.

Udenrigsministeren fik den 22. oktober et ildebefindende i sin ministerbil og blev herefter fragtet til Rigshospitalet. Her var Søvndal indlagt et par dage for at komme sig efter en ballonudvidelsesoperation. Efter planen skulle den tidligere SF-formand være vendt tilbage til ministerarbejdet i den kommende uge, men har nu valgt at tage orlov 'for at pleje familien gennem en svær tid', som det fremgår af pressemeddelesen.

Indtil Søvndal vender tilbage, vil hans sagsområder blive varetaget af Udenrigsministeriets øvrige to ministre handels- og europaminister Nick Hækkerup og udviklingsminister Christian Friis Bach.

Her er handels- og europaminister Nick Hækkerups nye opgaver:

 * Danmarks bilaterale relationer med OECD-landene og Brik-landene.  * Danmarks generelle sikkerhedspolitik (herunder Nato og OSCE), Arktis, borgerservice og folkeretslige sager.  * Det overordnede politiske ansvar for Udenrigsministeriets administration.

Her er udviklingsminister Christian Friis Bachs nye opgaver:

 * Danmarks bilaterale forhold til de øvrige lande i Asien, Afrika, Mellemøsten og Latinamerika, herunder sager vedrørende regionale konflikter.  * Det overordnede forhold til FN, herunder FN’s Sikkerhedsråd, menneskerettighedssager samt de sikkerhedspolitiske sager vedrørende Afghanistan og Syrien.

Kilde: Udenrigsministeriet