Regioner: Supersygehuse får selvfølgelig køkkener

Der kommer naturligvis køkkener på alle de nye supersygehuse.

Det slår formanden for Danske Regioner, socialdemokraten Bent Hansen, fast.

- De økonomiske rammer gjorde, at vi i første omgang måtte skære en række ting ud, for i det hele taget at komme i gang med at bygge de nye supersygehuse. Men alle de nye supersygehuse  får køkkener. Ernæringen er en vigtig del af behandlingen, siger Bent Hansen til TV2.

- Vi er nødt til at finde alternativ finansiering. For eksempel samarbejde med pensionskasser eller andre, der vil låne os pengene eller måske bygge køkkenerne. Så kan vi stå for driften, og så overtage dem efterhånden.  Vi beder ikke regeringen om flere penge. Men vi beder om, at vi får muligheden for at gå ud og låne pengene og samarbejde med andre, siger han.

Han forklarer, at Danske Regioner har prioriteret at komme i gang med byggeriet af supersygehusene selvom pengene ikke lå klar:

- Behandlingen af syge mennesker er helt anderledes i dag, end dengang vores nuværende hospitaler blev bygget for 60, 70 eller 80 år siden, siger Bent Hansen.

Men køkkenerne kommer helt sikkert, slår han fast:

- For eksempel Aarhus Universitetshospital med 1200 patienter hver dag og 8000 ansatte. Der skal naturligvis være et køkken, og der skal være mad klokken 12 om natten, hvis der er patienter, der har brug for det, siger Bent Hansen.