Politik

Løkke taler ud om diæter: - Sådan huskede jeg det

- Jeg havde kun et ønske, nemlig fuld åbenhed om mine diæter. Når jeg svarede, som jeg gjorde, er det fordi, jeg huskede det sådan. Uanset, om jeg skulle have husket forkert, og jeg rent faktisk skulle have fået nogle penge før årsskiftet, så ender det jo det samme sted. Jeg skal selvfølgelig forholde mig overfor myndighederne, til de penge, jeg har fået.Og det har jeg gjort. Jeg har i sidste uge givet en fuld redegørelse til moderniseringsstyrelsen. Jeg har givet en fuld redegørelse for alle de indtægter, jeg har haft i den periode. Og det dækker også diæterne.

Det siger Venstres formand Lars Løkke Rasmussen mandag eftermiddag i et interview med TV 2 News - det første interview, som han har givet, siden det i sidste uge kom frem, at Løkke har modtaget diæter fra GGGI i 2012. Tidligere på måneden sagde Løkke under et pressemøde, at han ikke havde modtaget diæter fra GGGI i 2012.

- Jeg har ikke fået nogen udbetalinger fra GGGI overhovedet i det sidste skatteår. Al udbetaling, jeg har fået fra GGGI, er efter 1. januar 2013, lød det fra Lars Løkke Rasmussen under pressemødet, hvor pressen fik udleveret 206 siders bilag.

Jeg kommer til at betale mindre skat

Det forklarer Lars Løkke Rasmussen i dag således overfor TV 2:

- Jeg har været helt åben overfor de diæter. Det var mig, der lagde materialet frem. Jeg har ikke selv siddet og nærstuderet 206 sider, inden jeg lagde dem frem. Men jeg skal jo svare for de penge.

- Jeg har efter bedste evne svaret på de mange spørgsmål. Jeg har selv stillet oplysningerne til rådighed - også over for de relevante myndigheder. Situationen er den, at min skat for 2012 først endeligt kan gøres op, når moderniseringsstyrelsen har taget stililng til det. Ifølge min revisor vil det føre til, at min 2012 selvangivelse kommer til at se anderledes ud, end den gør nu. Der kommer til at ske en justering af min selvangivelse i 2012, så det bliver korrekt og jeg kommer til at betale mindre i skat, end det jeg allerede har gjort, siger Løkke.

Jeg har lagt alt frem

Dine politiske modstandere fra De Radikale og Socialdemokraterne, sagde i går: Hver gang man vender en sten, så kommer der noget nyt frem, der kræver en ny forklaring. Hvorfor skal vi tro på alle de forklaringer, du har givet?

- De skal vel bruge denne situation, og fred være med det. Det, der er afgørende for mig er, at jeg har lagt alle mine ting frem. Jeg har åbent vist, hvilke diæter jeg har modtaget. Uanset om de så konkret er modtaget den ene eller den anden dag, så skal jeg jo svare for dem. Jeg har sat mig ned sammen med min revisor og min advokat og lavet en redegørelse til moderniseringsstyrelsen, som blev sendt i sidste uge. Den redegører for alle de indtægtstyper, jeg har haft med henblik på, at der kan ske en korrekt modregning, så jeg ikke får for meget i eftervederlag. I kølvandet på det, vil min revisor sørge for, at min selvangivelse i 2012 korrigeres, så jeg også i 2012 kommer til at betale den korrekte skat, siger Løkke.

Kan du garantere, at der er sat punktum nu i denne sag?

- Der er en levende interesse for alle mine forhold. Mit sommerhus, min helårsbolig i Græsted. Om alt det kan jeg bare sige, at det er i orden, siger Løkke. 

Tak for det gode råd

Berlingske skrev i sidste uge, at Løkke fik udbetalt 8784,50 kroner i diætpenge i 2012 for sit arbejde i Global Green Growth Institute, GGGI.

Eftefølgende kommenterede Løkke på Facebook:

- I forlængelse af Berlingskes historie om rejsediæter, opfordrer SF mig til at sikre, at jeg betaler den skat, jeg skal. Tak for det gode råd. Fulgte det, før jeg fik det. Ifølge min revisor, Deloitte, har jeg betalt for meget i skat i 2012 (også når der er taget korrekt højde for mine diæter fra GGGI). Det prøver vi nu at rette op på. Derudover har jeg ingen kommentarer til mine private skatteforhold

Lars Løkkes formandspost i i klimaorganisationen GGGI kom for alvor i søgelyset, da det kom frem, at Venstre-formanden havde fløjet adskillige gange på 1. klasse. Flybilletter, som beløb sig på over 770.000 kroner.