Politik

TV: Løkke: Jeg har rejst for dyrt, det beklager jeg

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen lagde ud med at beklage, han havde rejst for dyrt og at GGGI havde betalt en flyrejse for hans datter, da han søndag holdt pressemøde om sine rejseaktiviteter, som formand for miljøorganisationen GGGI.

Lars Løkke Rasmussen, fortryder grundlæggende to ting i forbindelse med sine rejser som formand for klimaorganisationen GGGI.

 På det meget imødesete pressemøde søndag beklagede han, at han har rejst for dyrt med klimaorganisationen, og at han ikke har ændret praksis hurtigere.

 For det andet fortryder han, at han i et tilfælde har ladet sin datter rejse med på GGGI's regning.

 - Jeg har rejst meget, det har jeg. Ikke for meget, men for dyrt, lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

 - Når jeg ser på redegørelsen, så er der to ting, jeg fortryder. Jeg har rejst for dyrt. Jeg skulle personligt have sat en stopper for første klasse allerede efter første tur og ikke først i juni efter ni rejser. Det fortryder og beklager jeg, sagde han.

GGGI betalte datters rejse

Løkke fremhævede desuden, at det var forkert, at GGGI i et tilfælde betalte for hans datters rejse fra USA til København.

 - GGGI har betalt en rejse for min datter fra Chicago via Rio til København. Det er en fejl, det rettes der op på nu. Det skulle der være gjort før, og det beklager jeg.

 - Jeg beklager både som formand for GGGI og som far, fortæller Lars Løkke Rasmussen.

 Den fremmødte presse fik udleveret en tyk bunke papirer, der er kopier af bilag for Venstre-formandens rejseaktiviteter.

Fløj på 1. klasse

 Lars Løkke Rasmussen har som formand for GGGI brugt mere end en million kroner på 15 forskellige rejser for organisationen.

 Størstedelen - omkring 770.000 kroner - af beløbet er brugt på dyre flybilletter, da Venstre-formanden 13 gange har fløjet på første klasse, der kan indbefatte egen seng og luksusforplejning.

 - Jeg kan godt prøve at undskylde det. Jeg kan undskylde det med, at det er asiatisk kutyme. Jeg kan undskylde, at det er rart at være udhvilet, når man skal til møde. Men det er en sølle undskyldning.

 Det er første gang, siden et tv-interview 10. oktober, at Lars Løkke Rasmussen forholder sig til den massive kritik, som han har mødt på grund af rejserne.