Brixtofte: Løkke uden jordforbindelse

16x9

Midt i den ophedede sag om Lars Løkke Rasmussens luksuriøse rejser kaster Farums tidligere borgmester Peter Brixtofte (V) sig nu ind i debatten, skriv

Midt i den ophedede sag om Lars Løkke Rasmussens luksuriøse rejser kaster Farums tidligere borgmester Peter Brixtofte (V) sig nu ind i debatten, skriver Politiken lørdag. Brixtofte blev som borgmester selv fældet af netop en bilagssag, fordi han blandt andet indtog dyr rødvin på skatteborgernes regning. Og med den sag i frisk erindring opfordrer Brixtofte i et debatindlæg i Politiken Lars Løkke Rasmussen til at erkende sin skyld, når han i morgen møder offentligheden på et længe ventet pressemøde.

- Det er en ren tabersag. Udgiftsniveauet er umuligt at bortforklare. Der er kun et at gøre: At lægge sig fladt ned og beklage den manglende situationsfornemmelse, der opstår, når man indhyllet i succes og omgivet af rygklappere mister jordforbindelsen, skriver Brixtofte i Politiken:

- Det ved jeg selv af bitter erfaring. Det var også en ren tabersag at forklare de store rødvinsregninger i min sidste tid som borgmester i Farum. Også jeg mistede - forblændet af succes - jordforbindelsen og traf forkerte beslutninger. Det vil jeg ikke give rygklapperne eller omstændighederne skylden for. Det var helt mit eget ansvar.

Når det gælder selve klimasagen og formandskabet for GGGI, vurderer Peter Brixtofte ikke, at det ligger Løkke synderligt meget på sinde.

- Det er ikke det, han er kendt for at være meget interesseret i. Endda tværtimod. Det er en opgave, han har påtaget sig, siger Peter Brixtofte til Politiken. Trods rejseaffæren mener den omdiskuterede ekspolitiker, at Venstre-formanden er den rette person til at lede partiet og dermed potentielt blive statsminister efter næste valg.

Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, affejer den tidligere Farum-borgmesters anbefalinger. »Jeg er glad for, at Peter Brixtofte tilsyneladende er kommet så langt i sin egen erkendelsesproces. Det ønsker jeg ham tillykke med. Jeg har noteret mig, at både Peter Brixtofte og Klaus Riskær Petersen har travlt med at rådgive. Men jeg henstiller til, at man i stedet for al den støj lytter til, hvad Lars Løkke Rasmussen rent faktisk har at sige på søndag, siger han til Politiken.