Politik

Uventet støtte til blå blok

Der er opbakning til Lars Løkke Rasmus-sen fra danskere på offentlige overfør-selsindkomster.

Kontanthjælpsmodtagere, førtidspensio-nister og efterlønnere ville hellere sætte deres lid til Løkke end til Hel-le Thorning-Schmidt, hvis der var fol-ketingsvalg i morgen, viser en megafon-måling for Politiken og TV 2.

57 procent af en gruppe personer på offentlige indkomstoverførsler i den arbejdsdygtige alder ville stemme på enten Venstre, de konservative, Dansk Folkeparti eller Liberal Alliance.

Overrasker Qvortrup

Målingen overrasker både rød og blå blok og såmænd også TV 2's politiske kommentator Henrik Qvortrup.

"Målingen her, som også overrasker mig, er måske et billede på, hvordan det står til med de politiske aktier for øjeblikket forstået på den måde, at hvis rød blok end ikke kan holde på de vælgere, man traditionelt ville mene skulle vende sig mod rød blok, så er der jo ikke det store mysterium bag, at de generelle meningsmålinger ser ud som de gør for øjeblikket," siger Henrik Qvortrup.

Han tager dog det forbehold, at denne type måling ikke er lavet før, men mener alligevel, at der er sket et vælgerskred i retning af blå blok.

"Det kan være, vi taler om forventninger til, hvordan det plejer at være som ikke er korrekte, for vi har aldrig målt på det her før, men min klare fornemmelse siger mig, at der er sket et skifte her i retning af blå blok," siger Qvortrup.