Politik

Sass Larsen skygget af PET-agent

Den detroniserede socialdemokrat Hen-rik Sass Larsen er blevet skygget af en PET-agent. Det skriver Ekstra Bladet.

En politiagent overvågede rent fysisk det famøse møde mellem Henrik Sass Larsen og den lokale Bandidos-rocker Torben Ohlsen Jensen, som fandt sted tilbage i maj på Café Hugo's Kælder i Køge. Det afslører efterretningskilder nu over for Ekstra Bladet. Det var netop mødet med rockeren, som Henrik Sass Larsen har angivet som hovedårsag til, at han ikke kunne blive sikkerhedsgodkendt af PET.

Med til mødet var også Tommy Kamp, den tidligere formand for S i Køge.

Venskab satte stopper for ministerkarriere

Som Ekstra Bladet skrev lørdag, er det nok så meget Sass' nære venskab med Tommy Kamp, der er den egentlige årsag til, at Sass ikke fik det blå stempel af PET.

Det fremgår direkte af PET's to A4-sider lange sikkerhedsvurdering af Sass, afslører Ekstra Bladets efterretningskilder.

I sikkerhedsvurderingen, som Sass blev præsenteret for på et møde med Statsministeriets departementschef, indgår et ekstrakt af politiagentens rapport om cafémødet.

Hidtil har det været antagelsen, at PET havde deres oplysninger om, hvad Sass, rockeren og Kamp talte om på cafémødet, fra en artikel i B.T., som blev bragt tilbage i juli.

Nu viser det sig, at politiet havde deres egen agent plantet på caféen. Og at PET af den grund er i stand til at fastslå, at rockeren ville have Sass' hjælp i en sag om samkvem med rockerens søn.

Henrik Sass Larsen meddeler til Ekstra Bladet at han "ingen kommentarer har til disse oplysninger".