Politik

Måling: Blå blok vinder næste valg

Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) ønske om at afskaffe efterlønnen har ikke skræmt vælgerne væk fra Venstre.

Hvis der var valg i dag ville Lars Løkke Rasmussen (V) nemlig kunne sætte sig godt til rette i statsministeriet i endnu fire år med et flertal til blå blok på 50,9 pct. mod oppositionens 49,1 pct.

Det viser en ny meningsmåling, som Megafon har lavet for Politiken & TV 2. Venstre står til at få 24,3 procent af stemmerne.

Det er en fremgang på 4,9 procentpoint siden den forrige måling, der blev foretaget i december.

"Bevis for danskernes ansvarlighed"

Venstres politiske ordfører Peter Christensen glæder sig over målingen, som han kalder et bevis for danskernes store økonomiske ansvarlighed:

"Jeg ser det som et resultat af, at vi har lagt nogle klare løsninger frem i forhold til, hvordan vi får sikret en sund økonomi. Modsat reagerer danskerne jo også på, at de simpelthen ikke kan få nogle svar fra Helle Thorning-Schmidt på, hvordan hun vil løse Danmarks problemer," siger han til TV 2.

Har trukket vælgere henover midten

Mens Venstre har stjålet godt halvdelen af de nyvundne stemmer fra Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, er den anden halvdel vælgere, der er blevet trukket henover midten i kølvandet på Lars Løkke Rasmussens nytårstale og diskussion om efterlønnen.

Således er det lykkedes Lars Løkke Rasmussen at vende flere måneders dårlige meningsmålinger.

Otte mandater mindre til De Konservative

Det samme kan man ikke sige om De Konservatives formand Lene Espersen. Partiet står i den nye måling til at få 5,6 procent af stemmerne - det er det samme resultat, som i forrige måling, men en tilbagegang på 8 mandater i forhold til valgresultatet i 2007.

"Jeg havde da gerne set, at begge partier gik frem, men det vigtigste er, at regeringen kan fortsætte. Det arbejder vi alle sammen for, og derfor er det en god måling, fordi vi igen har et flertal bag regeringen," siger Peter Christensen.

Historisk dårlig måling i november

I slutningen af november gav en meningsmåling et historisk dårligt resultat til Venstre.

Sammen med De Konservative stod de to partier til at få 25,9 procent af stemmerne, hvilket var det dårligste resultat siden Megafon begyndte at lave politiske målinger for 12 år siden.