Haarder: "Så spørg. SPØRG FOR SATAN"

Sundhedsminister Bertel Haarder (V) var angiveligt ikke forberedt på, at en journalist fra DR ville stille en række ekstra spørgsmål, da han i fredags var mødt op i DR Byen for at deltage i et interview om fedmeoperationer.

De ekstra spørgsmål, som Bertel Haarder ikke var blevet briefet om, tændte lunten hos ministeren, og han overfaldt journalisten med gloser som "dumme svin" og "spørg for satan".

Hvad mener du? Er politikerne i deres gode ret til at kende alle spørgsmålene til et aftalt interview på forhånd? Er pressen for nærtagende, når det kommer til kritik af dens metoder? Er det i orden, at DR lægger interviewet med en tydeligt oprevet Bertel Haarder ud i sin fulde længe på internettet? Ordet er dit.

"Det er dig der hersker. Du bestemmer. Jeg er skomager. Du er kong Salomon. Du har magten, og du vil svine mig til, og det kan jeg mærke, at du vil. Så spørg! SPØRG FOR SATAN," råber Bertel Haarder til journalisten, Kristian Sloth.

21 Søndag bragte i aftes uddrag fra det mislykkede interview for at sætte fokus på, at politikerne i stigende grad forsøger at styre hvilke spørgsmål pressen må stille.

For nylig kom TV 2 NEWS i fokus, da kanalchef Mikkel Hertz beordrede et klip slettet. Klippet viste, hvordan statsminister Lars Løkke Rasmussen blev vred på en journalist, der stillede ham spørgsmål uden at have en aftale.

Og i mandags lød det fra kritikere, at Venstre havde dikteret hvilke emner, der skulle tales om i en debat mellem Lars Løkke Rasmussen og Villy Søvndal på TV 2 NEWS.

Bertel Haarder har siden episoden i fredags undskyldt over for journalisten. Men eksemplet er med til at sætte fokus på forholdet mellem pressen og politikere.

Hvad synes du, at interviewet siger om politikernes forhold til pressen?