Politik

Nicolai Wammen forlader Århus

Når der bliver udskrevet folketingsvalg, skal århusianerne sige farvel til deres borgmester.

Nicolai Wammen (S) har nemlig besluttet at forlade lokalpolitik til fordel for landspolitik.

Ifølge JP Århus' oplysninger vil den 39-årige Nicolai Wammen i denne uge på et pressemøde fortælle, at han stiller op til Folketinget i den Århus-kreds, der mandag blev ledig, da Anne-Marie Meldgaard meddelte, at hun ikke genopstiller.

Politiker med støtte og popularitet

Kilder hos Socialdemokraterne lægger ikke skjul på, at Nicolai Wammen har støtte og nyder en vis popularitet - også på landsplan. Han har tidligere været medlem af Folketinget, men trådte ud i 2004 for at vinde borgmesterposten i Århus tilbage til Socialdemokraterne.

Når Nicolai Wammen stopper som borgmester, er det partifællen den 34-årigerådmand Jacob B. Johansen, der bliver ny borgmester.