Politik

Langballe angriber muslimske fædre

Jesper Langballe (DF) kommer med et opsigtvækkende forsvar for Trykkefri-hedsselskabets formand, Lars Hede-gaard, der før jul sagde, at muslimske fædre voldtager deres døtre. I Ber-lingske Tidende i dag skriver Jesper Langballe, at Hedegaard ganske vist tog en smule fejl i sin karakteristik. "Selvfølgelig skulle Lars Hedegaard ikke have sagt, at der er muslimske fædre, der voldtager deres døtre, når sandheden i stedet synes at være, at de nøjes med at slå døtrene ihjel (de såkaldte æresdrab) - og i øvrigt vender det blinde øje til onklernes voldtægt," skriver han.

Voldsom vrede blandt muslimer

Leder af Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard har tidligere på måneden sagt, at hun ikke ville have udtrykt sig på samme måde som Lars Hedegaard. Hun har dog ikke ville gå i rette med sin partifælle Søren Krarup, som gav Hedegaard "fuldstændig ret".

Langballes (DF) forsvar for Lars Hedegaard skaber voldsom vrede i muslimske kredse.

Således er Muslimernes Fællesråd "dybt forfærdet og rystet"

"Hans udtalelser er helt igennem vederstyggelige og kan intet formål tjene andet end en stigmatisering af muslimer, skriver talsmand for Muslimernes Fællesråd, Zubair Butt Hussain, i en pressemeddelelse.

Selvfølgelig skulle Lars Hedegaard ikke have sagt, at der er muslimske fædre, der voldtager deres døtre, når sandheden i stedet synes at være, at de nøjes med at slå døtrene ihjel - og i øvrigt vender det blinde øje til onklernes voldtægt

Jesper Langballe (DF)

"Islams formørkede kvindesyn"

Jesper Langballes fremfører sit angreb i et debatindlæg i Berlingske Tidende under overskriften "Islams formørkede kvindesyn".

Også integrationskonsulent og medlem af Borgerrepræsentationen for De Radikale Manu Sareen lægger på det kraftigste afstand til Langballes udtalelser.

"DF og Jesper Langballer kaster gift i integrationsindsatsen i Danmark. Det er voldsomme generaliseringer, som i deres formuleringer prøver at virke som en kamp imod islam og kvindefrigørende. Det er snarere en kamp mod muslimer generelt og signalpolitik af værste skuffe, skriver han i en pressemeddelelse.