Danskerne vil ikke have madordning

Det var ikke nogen god idé at indføre en obligatorisk madordning i landets daginstitutioner. Det mener et flertal af danskerne ifølge en ny Megafon-måling for TV 2 og Politiken.

61 pct af de 1.121 adspurgte svarer, at ordningen er en dårlig eller meget dårlig idé, mens 27 pct omvendt mener, at det er en god eller meget god idé.

Blandt de adspurgte, der selv har børn i en daginstitution, mener 33 pct, at ordningen er en god idé. Det er især blandt De Radikale, Venstre og Enhedslistens, ordningen har opbakning.

Den omstridte madordning har været dagens store tema på Christiansborg, hvor den ene politiker efter den anden har trukket sin støtte til ordningen tilbage. Ordningen blev til som en del af Finansloven for 2009 og skulle sikre, at alle børn i en dagsinstitu-tion fik et måltid mad hver dag.

Social- og indenrigsminister, Karen Elleman (V) har hidtil forsvaret ordningen, men har indkaldt partierne bag ordningen for at diskutere, om den kan gøres mere fleksibel.

Men kritikken har været hård, siden ordningen trådte i kraft ved årsskiftet. Kritikken har både været retten mod kvaliteten af maden samt prisen, der skal betales af forældrene.

Kommunerne får med ordningen nemlig lov til hæve forældrebetalingen med 25-30 pct. af de samlede omkostninger for en institutionsplads.

Blandt kritikerne er både forældre, organisationer og politikere, der selv har været med til indføre ordningen.