Politik

Flemming Hansen: Lene E. som leder

Tidligere transportminister Flemming Hansen (K) efterlyser i ny bog et generationsskifte hos De Konservative og peger på Lene Espersen som mest oplagt leder.

Den konservative leder, Bendt Bendtsen, bør snart sætte skub i et generationsskifte i partiet, ellers kan det udløse en bitter magtkamp.

Det er ifølge TV 2 NYHEDERNE meldingen fra den tidligere konservative transportminister Flemming Hansen i hans kommende selvbiografi "Politik til tiden." Den udkommer på SF-gruppeformanden Ole Sohns forlag.

"Hvis ikke Bendt anviser, hvordan han mener, at arvefølgen skal være, kan vi risikere igen at komme ud i en opslidende kamp, skriver Flemming Hansen.

Han peger selv på de to kronprinsesser, justitsminister Lene Espersen og klimaminister Connie Hedegaard, som oplagte afløsere for Bendt Bendtsen.

"Personligt tror jeg, at Connie har de bedste lederegenskaber, og jeg ville foretrække hende, hvis jeg skulle besætte en toppost i erhvervslivet, men jeg tror alligevel, at Lene vil være bedst egnet som leder af et politisk parti," konkluderer han.

Lene Espersen er ifølge Flemming Hansen "mere favnende i måden hun udtrykker sine budskaber på", og derudover henter hun mange stemmer i Nordjylland, hvilket er vigtigt for De Konservative.

Hverken Connie Hedegaard, Lene Espersen eller De Konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær, har ønsket at kommentere Flemming Hansens opfordring.