Politik

Danskerne og finansloven for 2009

Regeringens forslag til Danmarks husholdningsbudget for næste år, finanslovsforslaget, kommer til at berøre den enkelte dansker.

Det er svært at gøre op i kroner og ører, hvad det vil betyde for den enkelte. Men der er lidt mere i ældrecheck, alle unge skal have en ungdomsuddannelse, der er lidt mere til svage og udsatte borgere - og så skal der investeres i fremtidens sygehuse. Endelig skal de nedslidte folkeskoler renoveres.

Til gengæld skal danskerne tvinges til at spare en procent op af deres løn fra næste år.

Finanslovsforslaget i år hedder slet og ret "I form til fremtiden".

I alt vil VK-regeringen tage nye initiativer for 9,6 mia kr. Det ender ikke præcis sådan, for regeringen er afhængig af sit støtteparti Dansk Folkeparti, det netop i år har tænkt sig at stille særligt store krav.

TV 2|Politik har samlet de største punkter i finanslovsforslaget, der kommer til at berøre den enkelte dansker.