Politik

Ritt taber højhus-slag i København

Samtlige partier på Københavns Rådhus, undtagen Socialdemokraterne, siger nej til at bygge højhuse i det centrale København og det meste af Christianshavn, skriver Berlingske Tidende.

"Middelalderbyen har sit helt eget særpræg, som vi har en forpligtelse til at bevare nu og i fremtiden. Derfor er det utrolig glædeligt, at der nu er skabt massivt flertal bag en højhusstrategi, der sikrer den historiske del af byen mod at blive ødelagt af højhuse," siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) til Berlingske Tidende.

Ritt B. mistede alliancepartner

Total-forbuddet mod opførelse af højhuse i Middelalderbyen er et nederlag for Socialdemokraterne og Ritt Bjerregaard, der har talt varmt for, at der i særlige tilfælde skulle gives grønt lys for højhuse i Indre By. Det var netop Socialdemokraternes krav om mulighed for dispensation, der fik alliancepartneren, teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam, til at opgive at nå til fælles enighed, skriver Berlingske Tidende.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Ritt Bjerregaard, men Socialdemokraternes politiske ordfører Anne Vang medgår at slaget om højhusene er tabt.

"Vi har aldrig haft intentioner om at plastre Middelalderbyen til med højhuse, men vi vil gerne holde en dør åben, hvis der på et tidspunkt kommer et helt fantastisk projekt. Det er vi nu det eneste parti i Borgerrepræsentationen, der mener, og det beklager jeg," siger Anne Vang til Berlingske Tidende.