S: Gratis hjælp til tykke børn

Socialdemokraterne vil tilbyde overvægtige børn og unge gratis hjælp fra diætister til at slanke sig.

Den stigende fedme får nu Socialdemokraterne til at foreslå, at familier med overvægtige børn kan få gratis rådgivning i sund mad.

"Fedme er et stort problem for mange børn og unge. De risikerer mobning, og kan senere i livet udvikle en række livsstilssygdomme. Derfor vil vi tage tidligt fat på de børn og unge, som er ved at blive overvægtige, ved at tilbyde børnene og deres familier et gratis diætistforløb," siger Socialdemokraternes sundhedsfremmeordfører Flemming Møller Mortensen.

Hjælp til hele familien

Skolelæger, praktiserende læger og sundhedsplejersker skal med Socialdemokraternes forslag kunne henvise til et diætistforløb af et års varighed, hvor barnet eller den unge sammen med familien møder diætisten en gang om måneden.

Socialdemokraterne peger på, at andelen af danske skolebørn, der er overvægtige, er stigende. Ifølge Statens Institut for Folkesundhed. er 14 procent af børnene eksempelvis overvægtige i aldersgruppen 11-15 år