Politik

Auken advarer mod pres på domstol

Efter den voldsomme kritik af EF- domstolen fremhæver Svend Auken (S), at domstolen er en fordel for de små, men at den aktivistiske stil skal diskuteres.

EF-domstolen er en klar fordel for et lille land som Danmark, påpeger Socialdemokraternes EU-ordfører, Svend Auken, og advarer mod at presse domstolen. Samtidig er han bekymret over dommernes "aktivistiske retsopfattelse og lidt politiserende fremgangsmåde"," siger han til Ritzau.

"Det er til klar fordel for Danmark, at der er en EF-domstol. Det ville ikke være betryggende, hvis de mange retsregler bare blev afgjort ud fra magtsynspunkter i stedet for retssynspunkter og uden, at også "den lille mand" kunne komme til orde," siger Auken.

Politikere angriber domstol

En stribe danske politikere angriber domstolen i anledning af en ny dom, som kan trække tæppet væk under den stramme danske udlændingepolitik.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) førte angrebet an tirsdag og fik fjernet fokus fra beskyldningerne om, at Udlændingeservice har vildledt danskere, som ville have en ægtefælle til Danmark fra et land uden for EU.