Politik

V raser over EF-domstol

EU-regler skaber problemer for regeringens udlændingepolitik. Men Søren Pind mener ikke, at EU kan bestemme i spørgsmålet.

Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, opfordrer regeringen til at undersøge, om EF-Domstolen overhovedet har ret til at vurdere de danske udlændingeregler. Og hvis ikke - da blot ignorere domstolen.

EU gennemhuller lovgivning

Opfordringen kommer efter, at der næsten hver dag fremkommer nye oplysninger om, at den stramme danske udlændingelov bliver gennemhullet af EU-regler.

"Jeg vil godt vide, hvornår vi har stemt om, at dansk udlændingepolitik på den måde kan påvirkes. Jeg har i hvert fald ikke nogen erindring om det eller har set det dokumenteret. Og hvis vi ikke har stemt om det her i Danmark, så har vi ikke afgivet nogen kompetence," siger Søren Pind og fortsætter:

"Og hvis vi ikke har afgivet kompetencen, så skal ministre og andre myndigheder ikke rette sig efter det. Så må de ikke gøre det, for så er der vedtaget danske love og regler, som går først. Og så er der jo ikke noget problem," siger han.