Politik

Fogh satte Birthe Rønn på plads

Statsminister Anders Fogh Rasmussen er forundret over Birthe Rønn, og det har han sagt klart til hende.

Regeringschefen gør det klart, at Birthe Rønn stadig er integrationsminister, men at der også er grænser for, hvad man som medlem af regeringen kan tillade sig.

"Det er en særdeles uheldig fremgangsmåde at skrive en kronik med konklusioner, når regeringen ikke har truffet beslutning endnu. Jeg har allerede i går gjort Birthe Rønn Hornbeck opmærksom på, at jeg er stærkt forundret over fremgangsmåden, og jeg er overbevist om, at det vil ikke gentage sig," siger Anders Fogh Rasmussen.

Har hun fået et gult kort?

"Det er i hvert fald ikke udvisningsgrund. Men det er måske nok en påmindelse fra min side om, at når man går ind i en regering, så går man fra ikke blot at være debattør til også at være en del af et kollektiv, hvor man står sammen om beslutningerne," siger Anders Fogh Rasmussen.

Rønn Hornbech må forstå

Han understreger, at det er "vigtigt for en minister at forstå," at man er medlem af et kollektiv.

"Enhver minister udtaler sig på den samlede regerings vegne. Her er åbenbart et synspunkt, som er Birthe Rønn Hornbechs personlige synspunkt," siger Fogh.

Han vil ikke tage stilling til, hvor lang snor Birthe Rønn Hornbech har som minister, men han understreger, at han har fuld tillid til hende.

"Nu har Birthe Rønn Hornbeck ikke været minister så længe, men der er selvfølgelig nogle spilleregler. Jeg føler mig overbevist om, at det vil ikke gentage sig. Jeg kan jo føje til, at for få uger siden blev hun kritiseret i pressen for ikke at udtale sig. Ved den lejlighed udtrykte jeg tilfredshed med hendes manglende udtalelser, og det tror jeg alle nu kan forstå, hvorfor jeg gjorde," siger statsministeren.