Politik

K: Wilders budskab må ikke skræmmes

Diskussionen om form af islam-film må ikke overskygge budskab, mener Henriette Kjær (K).

Torsdag blev den omdiskuterede islamkritiske film, Fitna, lagt på nettet, og siden har både Socialdemokraterne og De Radikale fordømt filmen.

Også statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har tidligere taget afstand fra filmen. Nu melder de konservative sig i debatten.

Politisk ordfører Henriette Kjær (K) understreger, at diskussionen om filmens form ikke må overskygge budskabet:

"Nu skal vi passe på, at vi i vesten ikke bliver så bange for skyggesiden af islam, at vi ikke tør tale om den eller formidle den på film. Islam har - ligesom alle andre verdensreligioner - ekstremistiske fraktioner. Dem skal vi ikke alene turde debattere åbent, dem har vi har pligt til at debattere åbent," siger Henriette Kjær og fortsætter:

"Wilders sætter fingeren på nogle punkter, som vi faktisk bør være opmærksomme på i vesten, hvis vi ønsker en fri og åben verden. Det må vi ikke glemme i debatten om, hvordan han formidler det."

Hun understreger samtidig, at det er vigtigt at stå fast på ytringsfriheden, og Wilders ret til at lave filmen.

EL: Hadpropaganda af værste skuffe

Enhedslisten tager skarp afstand fra filmen, og kalder det for antimuslimsk propaganda af værste skuffe:

"Det er sørgeligt at ekstreme kræfter i både Danmark og Europa bruger deres ytringsfrihed på at skabe fjendskab og ballade," udtaler Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og fortsætter:

"Det er propaganda af værste skuffe fra den hollandske højreekstremist Wilders . Han forsøger at få provokeret islamiske højrekræfter til modreaktioner, som så igen kan bruges til at udstille alle muslimer som ekstremister."