Fogh fordømmer islam-film

Statsministeren fordømmer Geert Wilders film og kalder den for en provokation.

Den hollandske politiker Geert Wilders film om islam bliver nu kritiseret af statsminister Anders Fogh Rasmussen (V). Han fordømmer filmen og kalder den en "provokation".

Selv om Anders Fogh Rasmussen ikke har set filmen - eller har tænkt sig at gøre det - så har han hørt tilstrækkelig om den:

"Jeg har hørt og set nok til at vide, at den kan man kun opfatte som en unødig provokation. Og jeg synes i det hele taget, at der er grund til mindre opmærksomhed på den type provokatører. Jo mere opmærksomhed på dem, jo flere vil der bare blive af dem," siger Anders Fogh Rasmussen.

Blokerer for debat

Statsministerens fordømmelse kommer efter, at både regeringspartneren De Konservative og Dansk Folkeparti ellers advarer mod, at Vesten ikke tør tale om islams skyggesider. Men Anders Fogh Rasmussen mener, at de skyder ved siden af målet:

"Jeg synes, at den blokerer for en nødvendig debat om yderligtgående islamisters brug af terror. Men vi har ytringsfrihed, så der er frihed til at udgive film, der er frihed til at tegne og der er frihed til at mene om det, hvad man vil. Men jeg har altså også ytringsfrihed til at sige, at jeg godt kunne have undværet den," siger statsministeren.

BĂĄde Socialdemokraterne, De Radikale, Ny Alliance og Enhedslisten har rettet skarp kritik af filmen, efter den torsdag kom ud pĂĄ nettet.