Politik

Fogh har ingen kommentar til Løkke

Lars Løkke brugte offentlige midler på diskoteksbesøg, cigaretter, ugeblade og natlige betalingsvideoer på hotelværelset. Fogh vil ikke kommentere sagen.

Tidligere amtsrådsmedlem i Frederiksborg Amt og nuværende borgmester i Hørsholm, Uffe Thorndahl (K), har kigget dybt i bilagsbunkerne og mener, at finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) har brugt skattekronerne for lemfældigt.

De bilag, som Thorndahl er kommet i besiddelse af og kalder for privatforbrug, løber op i 25.000 kroner.

"Vi taler om en mand, som på det tidspunkt fik en samlet løn som folketingsmedlem og amtsborgmester på 1,3 millioner. Det er så en mand, der alligevel synes, at når han køber et Se & Hør og et Billedbladet, så skal skatteyderne refundere det. Og når han har været igennem værtshusturnéen og kommer tilbage til hotellet ved 2-3-4-5-tiden om natten, så kan han ikke slappe af uden, at han får set en betalingsvideo. Det har jeg ikke nogen problemer med, hvis ikke det var fordi, at han sendte regningen videre til skatteyderne," siger Uffe Thorndahl ifølge Ritzau.

Anders Fogh Rasmussen oplyser til nyhedsbureauet, at han intet kender til historien og ikke vil kommentere den.

Men det kommer statsministeren ikke udenom. Enhedslistens Per Clausen stiller nemlig en række spørgsmål om sagen, som Fogh skal besvare.

Løkke: Fortryder intet

Til TV 2 siger Lars Løkke Rasmussen, at han intet fortryder fra perioden.

"Da jeg blev byrådsmedlem i 1985, der var det på vilkår, der hed, at der var cigaretter til samtlige udvalgsmøder, der stod Gammel Dansk på bordene til samtlige udvalgsmøder. Det er jo en kultur, der var i de danske kommuner, som langsomt er sivet ud," mener finansministeren.

Han bedyrer samtidig, at han ikke har købt cigaretter for skatteydernes penge, siden han blev minister i 2001. Når der bliver spurgt nærmere ind til diskoteks- og casinobesøgene, er han mere kort i mælet.

"Jamen jeg har udtalt mig om den sag, og jeg har ikke noget at tilføje," siger Lars Løkke Rasmussen.