S støtter Foghs linie i uroligheder

Socialdemokraterne bakker op om statsministerens linje i håndteringen af urolige unge.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, er enig med statsministerens udmelding om, at den seneste tids uroligheder ikke er samfundets problem, men de unge og deres forældres ansvar:

"Der er ikke nogle undskyldninger, for det de render rundt og laver i øjeblikket, og der er ikke nogen grund til at finde på nogle undskyldninger. Man kan bare lade være med at tænde ild til nogle ting," siger Henrik Sass Larsen.

Siden urolighederne startede, har Anders Fogh Rasmussen (V) flere gange været på landsdækkende tv for at opfordre de unge til at holde op, og den linje bakker socialdemokraterne op om:

"På den korte bane synes jeg, at man skal tage en holdningskamp med de unge, og gå direkte ud og snakke med de unge, og fortælle dem, at de tager fejl. Jeg er enig med statsministeren i, at der ikke er nogen undskyldning, for det de unge gør," siger Henrik Sass Larsen.

Han bakker derimod ikke op om DFs linje, der kræver skærpet straf til uromagerne:

"Straffene i dag er rimelig hårde, og det er ikke det, der gør det store indtryk på de her mennesker. Det hjælper ikke kun at tale om strengere straf," siger Henrik Sass Larsen, og fortsætter:

"Der skal en holdningsændring til hos de unge mennesker. På den lange bane skal vi sørge for en effektiv integrationspolitik, og på den korte bane drejer det sig om, at ændre holdning hos de unge mennesker, der er derude nu."