Krab: Thorning har ikke udnyttet uro

TV 2's politiske redaktør konstaterer, at Helle Thorning-Schmidt har misset en oplagt chance for at kritisere regeringens social- og integrationspolitik.

Søndag aften blev Anders Fogh Rasmussen den første partileder, der for alvor fordømte uroen i gaderne. Normalt ville en opposition for længe siden have brugt attentaterne til at angribe regeringen, mener Anders Krab-Johansen.

"Derfor er det usædvanligt, at Helle Thorning-Schmidt ikke har gentaget sin kritik af regeringen for at skabe et samfund, hvor en underklasse af unge med indvandrerbaggrund er ude af kontrol, og hvor politiets arbejdsvilkår er utålelige," skriver TV 2's politiske redaktør.

Nu er det for sent

Anders Krab-Johansen mener, at det endnu engang har afsløret sig, at "ingen i oppositionen rigtigt vil magten."

"Nu er det for sent. Helle Thorning-Schmidt havde chancen for at kritisere Foghs socialpolitik, integrationspolitik og boligpolitik. Mange andre i oppositionen havde samme chance. Om det er dovenskab eller uvidenhed, der gjorde, at hverken Socialdemokraterne, SF, De Radikale eller Ny Alliance gik ombord i debatten er ikke til at sige," skriver Krab og tilføjer:

"Sagen om brandattentaterne viser et faste mønster i dansk politik. Selv om virkeligheden leverer sager, som kan bruges til kritik af regeringen, holder oppositionen sig i ro. De må mene, at Fogh som oftest gør det rigtige. Men det er svært at se, hvordan oppositionen skal overbevise vælgerne om, at de på et tidspunkt bør vælte VK-regeringen."

Læs hans analyse via linket i boksen.