Politik

Charlotte Antonsen vil til Bruxelles

Det tidligere folketingsmedlem Charlotte Antonsen vil i Europa-Parlamentet for Venstre ved næste sommers valg.

Efter 17 år som folketingsmedlem for Venstre blev Charlotte Antonsen vraget ved det seneste folketingsvalg for knap to måneder siden.

Men nu kan hun være tilbage på den politiske scene.

"Jeg går efter Europa-Parlamentet, for det vil ligge fint i tråd med det arbejde, som jeg har haft i Folketinget som EU-ordfører," siger Charlotte Antonsen til Altinget.dk.

Få timer efter valgnederlaget den 13. november blev hun kontaktet af flere jyske kredse, der gerne vil opstille hende til det næste Europa-Parlamentsvalg i juni 2009. Og efter en lang karriere i Folketinget, hvor hun i alle 17 år var Venstres EU-ordfører, går hun efter EU-politik med udgangspunkt i Bruxelles.

Stiller op i Jylland

"Nu satser jeg på at blive opstillet i Jylland, hvor Venstre traditionelt står stærkt rent organisatorisk, og samtidig kan jeg måske trække nogle stemmer fra Nordsjælland, hvor jeg var opstillet til Folketinget," forklarer Charlotte Antonsen.

Anne E. Jensen og Niels Busk sidder i øjeblikket i Europa-Parlamentet for Venstre, mens det tredje medlem Karin Riis-Jørgensen allerede har meddelt, at hun ikke stiller op igen. Heller ikke Niels Busk (65) ventes at genopstille. Derfor vil Charlotte Antonsen formentlig have gode chancer for at blive valgt til Europa-Parlamentet.

Charlotte Antonsen stillede ved folketingsvalget op i Nordsjællands Storkreds, hvor hun tabte til de tre ministre Claus Hjort Frederiksen, Thor Pedersen, Lars Løkke Rasmussen og den 24-årige debutant Sophie Løhde, alle Venstre.