Politik

Asmaa-kritiker ind for SF

En af Asmaa Abdol-Hamids hårdeste kritikere på venstrefløjen kommer i Folketinget for SF

"Asmaa Abdol-Hamid står for en slags køns-apartheid, der er så langt væk fra venstrefløjens frigørelsesprojekt, som man overhovedet kan forestille sig."

Med denne og lignende udtalelser var medlem af byrådet for SF i Odense, fagforeningsformand Karsten Hønge, den første på venstrefløjen, der udfordrede Enhedslistens Asmaa Abdol-Hamid. Nu er han valgt til Folketinget for SF.

Allerede ved kommunalvalget i 2005 gik Karsten Hønge hårdt imod Asmaa, der ligesom ham selv var opstillet til byrådet i Odense. Det første til heftige kontroverser med de lokale Enhedsliste-folk, men Hønge fik siden opbakning fra SF-formand Villy Søvndal. Der skulle dog gå halvandet år, før Søvndal helt utvetydigt tog afstand fra Asmaa, og i denne periode måtte Karsten Hønge slås med partifæller, der var uenige i hans kritik. Som medlem af Folketinget ventes Hønge at trække i samme retning som flere tidligere SFU-formænd, der deler hans holdninger i værdikampen.

Den 49-årige Karsten Hønge er formand for Træ-Industri-Byg på Fyn, og har som fagforeningsformand kæmpet indædt mod danske virksomheders brug af underbetalt arbejdskraft fra Østeuropa.