Politik

SF-kritik af Asmaa

Venstrefløjen bør ikke opstille religiøse dogmatikere som Asmaa Abdol-Hamid, siger to SF-repræsentanter og folketingskandidater.

Enhedslisten forveksler religionskritik med racisme, når de bare affejer kritikken af Asmaa Abdol-Hamid. For det handler overhovedet ikke om, at Asmaa er muslim, men at hun har nogle reaktionære holdninger.

Det mener SFs medlem af regionsrådet i Hovedstaden Serdal Benli, der bakkes op af SFs medlem af Odense Byråd, Karsten Hønge. Benli er samtidig folketingskandidat i Nordsjælland, mens Hønge er kandidat på Fyn - og begge står med rimelige chancer for at komme ind ved valget 13. november.

En fadæse at opstille Asmaa

"Under Muhammed-krisen repræsenterede Asmaa den gruppe, der satte religiøse dogmer over ytringsfriheden. Dermed misbrugte og politiserede hun religionen - og den tilgang til sagen, hører slet ikke hjemme på venstrefløjen," siger Serdal Benli og tilføjer:

"Opstillingen af Asmaa er en fadæse uden lige, og det er brandhamrende ærgerligt, at Enhedslisten nu risikerer at ryge ud af Folketinget. For vi har også brug for dem til at få væltet Fogh."

Serdal Benli mener, at Enhedslisten "sætter automatpiloten til i stedet for at forholde sig til indholdet af kritikken":

"Når folk fra venstrefløjen kritiserer Asmaas holdninger, har de fået skudt i skoene, at de er fremmedfjendske og deltager i en hetz mod muslimer. Men det slet ikke det, der er essensen i sagen. Der findes jo masser af moderate og progressive muslimer, der ikke deler Asmaas politiserende og reaktionære holdninger til religion," siger Serdal Benli, der selv er af kurdisk afstemning.

Hører hjemme på højrefløjen

SFs medlem af byrådet i Odense Karsten Hønge er blandt dem, der fra starten har kritiseret Asmaa Abdol-Hamid med hårde modangreb til følge. For et par uger siden beskyldte Asmaa ham offentligt for "at være rigtig bange for mennesker, der tænker og er anderledes end ham selv."

"Det er fuldstændig latterligt, at man skal høre på den slags. Det næste bliver vel, at hun beskylder Serdal for at være racist," siger Karsten Hønge og tilføjer:

"Asmaa har al mulig ret til at deltage i den politiske proces. Problemet er, at hun vil repræsentere venstrefløjen, når hendes holdninger til religion, blasfemi, familieliv og frisind hører hjemme på højrefløjen. Det er nødvendigt, at vi på venstrefløjen markerer en kant til Asmaa, så det ikke endnu gang ender med en vanvittig diskussion mellem hende og Dansk Folkepartis sorte præster," siger Hønge, der nu har udfordret Asmaa til en offentlig duel i valgkampen.

Asmaa Abdol-Hamid meddeler via sin presserådgiver Nikolaj Heltoft, at hun ikke ønsker at kommentere kritikken.