Politik

Poulsens hukommelse svigter igen

Røde Kors-chef Jørgen Poulsen indtager Christiansborg med et frontalangreb på regeringens politik. Og så kom der lige et eksempel mere på hans meget dårlige hukommelse.

"Vi skal gå nu," lyder det bestemt fra Ny Alliances pressechef Ulle Østergaard til partiets nyeste kendiskandidat: Generalsekretær for Røde Kors, Jørgen Poulsen, der netop er kommet ud fra partiets pressemøde på Christiansborg.

Næste møde venter, men den tidligere DR-journalist Jørgen Poulsen har travlt med at besvare bygen af spørgsmål, som journalisterne sender ind over ham.

Det er kun lidt over 12 timer siden, at Berlingske Tidende kunne smide nyhedsbomben, om at Røde Kors- chefen har valgt side.

Flankeret af store historiske malerier på de tykke Christiansborg-mure fortæller han energisk, hvorfor han stiller op for Ny Alliance.

"Jeg finder det særdeles problematisk, at vi gik i krig uden FN-mandat. Og jeg har haft det meget dårligt med, at vi skar i ulandshjælpen samtidig med, at danskernes lommer blev fyldt i takt med de stigende huspriser," forklarer Jørgen Poulsen, der mener, at regeringen fører en politik, der fokuserer på individet i stedet for fællesskabet.

"Men hvorfor ikke stille op for Det Radikale Venstre? Det lyder som radikal politik," siger en journalist og peger sin båndoptager tættere op mod Røde Kors-chefen - der nu skal på orlov fra jobbet som Danmarks Mr. Nødhjælp.

Spark over skinnebenet

"Tja, Ny Alliance, fordi det nu en gang er det nye. Det er hverken højre eller venstre og så er det et parti, hvor man ikke skal have fastlåste meninger," siger Jørgen Poulsen, der bedyrer, at han har utrolig meget sympati for De Radikale.

Men også Ny Alliance har et partiprogram, skal man ikke følge det? Og hvad mener han om Ny Alliances skattepolitik med fast skat på kun 40 procent, vil journalisterne vide?

"Ja ja, men jeg behøver jo ikke at have holdninger til alt. Og nu bliver jeg nok ikke skatteordfører," siger Jørgen Poulsen, for straks at blive afbrudt af sin pressechef.

"Det skal du ikke sige," siger Ulla Østergaard og sender ham blik, der rammer Røde Kors-chefen som et los over skinnebenet.

Jørgen Poulsen bliver højst sandsynlig heller ikke skatteordfører, da Anders Samuelsen er hjernen bag partiets skatteudspil.

Og havde Jørgens Poulsens politiske erfaring kunne måles i måneder i stedet for timer, så havde han vidst, at det kan give en farlig ballade internt i partiet at udtale sig om ordførerskaber.

"Og nu skal vi altså gå," beordrer pressechefen. Fulgt af to journalister taler han videre om, hvorfor han valgte at stile op for Ny Alliance.

Det er sikkert en nyhed for mange, at Jørgen Poulsens gamle legekammerater er erhvervsmanden Lars Kolind, der også er stillet op for Ny Alliance.

Citatfusk

Gåturen ud af Christiansborg indikerer, at Jørgen Poulsen har et afslappet forhold til sandheden eller bare en umanerlig dårlig hukommelse.

I en netop udkommet biografi om Jørgen Poulsen erkender han, at han nogle gange kommer til at gøre andres ideer og citater til sine egne. Ligesom det i biografien kommer frem, at han som journalist var slem til at kopiere andre journalisters historier.

I bogen bliver hukommelsesbristerne forklaret med hans begejstring for at kommunikere.

Og på vej ud kommer Jørgen Poulsen så med et helt frisk eksempel på sin dårlige hukommelse eller begejstring.

Hvornår besluttede du dig for at stille op?

"Det gjorde jeg klokken 10 i formiddag," siger Jørgen Poulsen frejdigt.

Men hov - hvordan kunne Berlingske Tidende så i går aftes fortælle, at Jørgen Poulsen stiller op for Ny Alliance?

Da pressechefen Ulla Østergaard senere bliver konfronteret med denne logiske brist, slår hun måbende ud med armene:

"Det ved jeg ikke!"