Politik

DF'er gik for langt i debat

Dansk Folkeparti har givet et medlem en advarsel, fordi hun gik for langt i debatten på partiets årsmøde.

Under lørdagens debat gik Merethe Egeberg Holm på talerstolen med budskabet om, at muslimer skal forlade Danmark.

"Ud med alle muslimer i Europa og ind mød jøderne i stedet," sagde Merethe Egeberg Holm, der bad årsmødet journalister give hende fred.

"Hver dag bliver vi belemret med muslimerne i medierne. Kunne vi ikke få bare én muslimfri dag om ugen?," spurgte Holm.

Bemærkningerne har nu udløst en advarsel fra partiledelsen.

"Nogen kommer galt afsted på talerstolen, og det var dumt af hende. Men det er der taget hånd om nu," sagde Pia Kjærsgaard efter landsmødet med henvisning til, at pressechef Søren Søndergaard tidligere kort og godt fortalte Merethe Egeberg Holm, at den slags ikke skal gentage sig.

Hader muslimer

Merethe Egeberg Holm har tidligere givet udtryk for sin holdning til muslimer. På Den Danske Forenings hjemmeside har hun skrevet en tekst med titlen "Jeg hader og foragter muslimer," som hun slutter således:

"Jeg hader og foragter muslimer, men jeg generer dem ikke, og jeg skærer ikke halsen over på dem. Jeg er i stand til at bruge argumenter i stedet, fordi jeg er vokset op i den kristne tradition, hvor dialog fremmer forståelsen, men det er ganske umuligt at have en dialog med en muslim - spild af tid."