Politik

Pia K. ser vilje til skatteaftale

Regeringen og DF har vilje til at lave en skatteaftale, men De Radikale og Ny Alliance kommer næppe med, lyder det fra DF-leder Pia Kjærsgaard.

Der er ikke udsigt til en hurtig skatteaftale, men regeringspartierne virker indstillede på at finde en løsning, lyder meldingen fra Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard.

"Vi er i et forløb, hvor der ikke er nogen reelle forhandlinger, men hvor det er min opfattelse, at der er en vilje til at nå en løsning. Så derfor er jeg ikke interesseret i at sige for meget, for at sige det lige ud," siger Pia Kjærsgaard til Ritzau.

Regeringen mørkelagde onsdag de videre skatteforhandlinger, hvor finansministeren forsøger at finde et flertal for regeringens omstridte skattepakke, der indeholder en lettelse af topskatten på 2 milliarder kroner samt højere energiafgifter.

"Jeg fornemmer, at blandt de tre partier, som det jo afhænger af - og det er regeringen og Dansk Folkeparti - er man konstruktiv i forhold til at finde en løsning," siger Pia Kjærsgaard, der omvendt ikke tror, at De Radikale og Ny Alliance kommer med i en skatteaftale.

"Jeg tror, det er ren performance, det, de har udvist. Man vil gerne have medieopmærksomhed, og det er ren taktik," siger Pia Kjærsgaard, der ikke har rokket ved sin modstand mod lettelser i topskatten.

"Jeg tror ikke, jeg kan udtale mig mere firkantet, end jeg allerede har gjort, at topskatten ikke er Dansk Folkepartis politik, og det hænger ikke sammen at finansiere lettelser i topskatten ved at hive ind på energiafgifterne," siger DF-lederen.