Politik

DF'ere taler for lavere skat

Medlemmer af Dansk Folkepartis folketingsgruppe taler nu om skattelettelser. Erhvervsordfører Colette Brix vil sågar ned med topskatten.

Alt skat på arbejde skal lettes, og på sigt skal mellem- og topskatten helt fjernes, mener Dansk Folkepartis erhvervsordfører og medlem af skatteudvalget Colette Brix. Næstformand i Folketingets politisk-økonomiske udvalg Kim Christiansen (DF) supplerer med, at han vil have skattelettelser nu, og de skal tilgodese samfundets svage grupper.

Men ledelsen i Dansk Folkeparti, som i dag sætter sig ved forhandlingsbordet med regeringen for at diskutere skat, vil ikke høre tale om lettelser. De vil udelukkende bruge pengene på velfærd. Det forstår Collette Brix ikke:

"Hvis vi skal konkurrere med de lande, som ligger rundt om os og skaffe arbejdskraft nok, så er det den vej, vi skal. Vi har et stort problem, der hedder mangel på arbejdskraft, og det kan jeg selv mærke, fordi jeg har en virksomhed," siger Colette Brix til Berlingske.

Hun mener, at de dynamiske effekter vil finansiere, at man på sigt fjerner mellem- og topskatten.

Partiets politisk-økonomiske ordfører, Kim Christiansen, så også gerne, at der kom skattelettelser nu, og går dermed også imod partilinjen.

Ledelsen afviser

Ledelsen i Dansk Folkeparti er uenig i begge tilkendegivelser.

"Det er klart, at der kan være forskellige holdninger, når det gælder skatten, men det vil altid være Dansk Folkepartis politik, at vi først og fremmest skal sikre vores velfærd," siger næstformand i Dansk Folkeparti Peter Skaarup, der heller ikke vil være med til at lade grænsen for mellem- og topskat følge lønudviklingen.

"Det vil vi heller ikke, for som det er lige nu, står vi i den situation, at der er svagt stillede borgere, som har brug for hjælp, og det skal prioriteres først, før vi begynder at dele ud med rund hånd."