Politik

VK til valg på lavere skat

En borgerlig regering skal gå til valg på at sænke skatten i næste valgperiode, hvis det ikke lykkes at skaffe det nødvendige økonomiske råderum tidligere.

Det siger skatteminister Kristian Jensen (V). Dermed er det endegyldigt slået fast, at en stemme på Fogh er en stemme på skattelettelser frem for velfærd, mener Socialdemokraterne.

"Jeg mener, at vi skal gå til valg på præcis det samme denne her gang, som vi gjorde i 2001 og 2005, nemlig et løfte om et skattestop og en målsætning om, at hvis der findes råderum, så sænker vi skatten på arbejde," siger Kristian Jensen til Børsen.

Han afviser at kommentere, om han forventer, at der opstår det nødvendige råderum før et valg - både i forhold til statskassen og konjunkturerne. Et valg skal senest komme om to år.

I går sagde beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V), at skattestoppet står fast efter næste valgperiode og frem til i hvert fald 2015.

Socialdemokraterne tager udmeldingen fra Skatteministeriet som et endeligt bevis for, at Venstre og regeringen vil en anden vej end Socialdemokraterne.

"Nu er vi da fri for mere mummespil. Det er en ren tilståelsessag, han kommer med. Regeringen med Venstre i spidsen vil have skattelettelser, og der har vi jo sagt, at vi vil gå en anden vej," siger gruppeformand Carsten Hansen.

Dansk Folkepartis skatteordfører giver Kristian Jensen en kold skulder.

"Det er ikke noget, som tiltaler os. Vi mener, at der lige nu er andre områder, som skal prioriteres højere end at give penge til skattelettelser," siger Mikkel Dencker.